čtvrtek 16. ledna 2014

Krůty z Módního pekla


"Ahoj, jsem XYZ, miluju módu, mam děsně vytříbenej vkus, rozumim tomu víc než ty a jsem docela krůta."

Tak takhle by se podle mýho měly představovat ženský, co si masírujou ego v diskuzích na Módním pekle (www.modnipeklo.cz). To, co předváděj tyhle, jsem ještě neviděla. Snad jsem ještě nezažila, aby se nad fotkou outfitu slezlo celý panoptikum kunhůt, co jenom kritizujou, ale blbym způsobem - takovym tim: mně se to nelíbí, proto je to hrozný. Žádnou konstruktivní kritiku od nich nečekejte (jen od velmi mála z nich, které mají rozum, a pozor, NETVRDIM, že tam nejsou normální ženský!).

Holky tam jednoduše prezentujou svý outfity - ano, předhazujou je do jámy lvové, ale co nepochopim, je to, že holka, kterej to naprosto totálně nejvíc sluší je kritikou naprosto strhaná, servaná, kdežto některý nesoudný typy, který na sebe naplácaj poslední módičku pro hubený (a ony samotné nejsou vychtrliny), sklidí ohromnej potlesk - už jen ti tleskající smajlíci z diskuzí na Mimáči (www.mimibazar.cz) tomu chyběj!

Dobrý, beru to takzvaný "100 lidí, 100 chutí", to je jasný, každej má jinej vkus, líbí se mu něco jinýho, ale to neznamená, že to, co daná osůbka oblíkne, je hrozně ošklivý (jen proto, že já bych si tohle nikdy neoblíkla - bráno z pohledu pekelnice). Nejvtipnější jsou vyloženě ženský, co jim táhne asi na 40 a kritizujou hezkej mladistvej outfit tim způsobem, že se jim to nelíbí, protože tohle by si do práce oblíct nemohly. No TY VOLE, ne asi. Myš z kanclu asi nebude nosit swaggerskej kulich, prostříhaný legíny a podobně a naopak. Ale nemůžou chtít po mladejch holkách, aby tam prezentovaly nudu a šeď v podání černý pouzdrový sukně, bílý košile a obyč lodiček, doplňky žádný, samozřejmě - kancelářskej outfit, rozumíš mi, co tim chci říct?

Jejich předsudky taky stojí za to - černá čepice z kašmíru je podle nich hučka od bezďáka, parka je bezdomovecká bunda po tátovi, případně z Armády spásy. Máš chlupatou vestu? K ní černý slimky? Cvočky? Jsi "blogerína" jak vyšitá. Stojíš jinak, než jako hrbatej Quasimodo? Máš překřížený nohy? Jsi kůůůl blogerka, se kterejma se roztrh pytel, a to už nás nebaví, chceme opravdovou inspiraci, módu z ulice. A kdo řek, že ty holky se takhle neoblíkaj běžně? Si myslí, že se nastrojim jak figurína z výlohy, ale jinak bych si to neoblíkla nebo co? Vedle jak ty jedle, mé milé pekelnice! Vtipný byly například komentáře u fotky celkem pěknýho kluka, kterej měl parádní classy blejzr - ale nějak mu prej neseděl. No, když nemá člověk všechno na míru šitý, tak holt musí oblíkat konfekci, která by měla univerzálně (v daný velikosti) padnout, jak jen to půjde, a ne každej si může šití na míru dovolit, že jo. To už ale děvčata neviděj.

Nejvíc mě však baví tohle - pihňaj se v těch nejmenších detailech - dva výrazný prsteny na jedný ruce? To už je moc! Hm, a na dvou prstenech stojí celej outfit, víš co, jeez! Nelíbí se jim, že na robustnější postavě vidí kratší sukni - jasně, to už taky souvisí se soudností daný osoby - ale, sakra, tady se maj hodnotit outfity! Ne to, jak kdo vypadá. To má holka od velikosti 42 a vejš nosit sukně na zem, aby zakryla silnější nohy? A dochází těm diškutérkám tam, že v dlouhý sukni bude větší holka vypadat jako obrovitej SUD? To už je věc druhá, to už se neřeší. Pak třeba hrotí to, že barva vlasů nesedí k outfitu - takhle si vzaly na paškál zrzku, kterej neladil červenej kabát k vlasům (jo, mělo by to spolu vypadat hezky, ale kvůli tomuhle si přece nebudu přebarvovat vlasy - nebo jo?). Nebo jim triko připadá jako pyžamo, nebo hrotí blbej vzor (případně barvu) punčoch, nebo hrotí moc vytahaný boty - řeší prostě blbosti - ano, pokud se zaměřujeme na detaily, je to ok, může se to vypíchnout, ale nestrham kvůli tomu jinak skvělej outfit, kterej je dohromady (i třeba s rozcáplejma botama) vyladěnej a sedící si. Nebo je velkej problém, když má holčina na fotce zrovna shrnutý džíny v kolenou. No chápeš to? Kraviny se tam řeší! Hodně dobrej byl komentář, že "outfit mi příjde dobrej, ale proč máte blbě nanesenou barvu na vlasech?" To už je snad nepovedenej vtip, ne? Ne. Myslí to vážně. Dycky prostě vypíchnou to špatný, ne-li nejhorší - to dobrý, ba skvělý je odsunuto stranou, vlastně úplně ZAPOMENUTO.

Samozřejmě, jak jinak, co jste čekali, všechny tyhle kritizátorky nemají k hodnocení JEDINOU vlastní fotku, zato směle kritizujou všechno a všechny - ani blbou fotku v profilu nemaj! Ikonku jim zdobí nějakej super obrázek, ne vlastní obličej - že by se za něj styděly, a proto si potřebovaly někde zvednout sebevědomí? To ví jen ony samy neviditelné, ale velmi čitelné/čtitelné ženy.

I já jsem tam schytala mnoho kritiky - hlavně k mojí postavě. Tu ale řešit nemají, bože! Samozřejmě, outfit by měl i korespondovat s postavou, ale v tomhle si myslim (možná se mýlim, co já vim) problém nemam, už od mala mě učili mít soudnost a umění říct si, že tohle je sice moc hezký, trendy, ale mně to prostě nesluší. Hned první outfit byl pro ně blbej a už se to se mnou veze, jsem prostě navždy uvržena v nejtemnější zákoutí Módního pekla! Bože, z toho se nejspíš zhroutim, volejte rychlou do Dobřan (neberu to tak vážně, sranda, jo?)! Díky tomu by to mohlo vypadat, že jsem zhrzená a potřebuju si to někde vylejt. Možná, ale zklamu tě, neni tomu tak. Tentokrát se čílim nad kritikou jiných holek, který si to mnohdy fakt nezasloužej - kdybych řešila jen tu svojí, to by zavánělo, pochopitelně.

Ale nemysli si, samotnou majitelku stránek Adu miluju, ta ať kritizuje jak chce, protože tomu rozumí, má k tomu patřičný vzdělání, co já vim (stejnej případ jako třeba Jarda z Hudebních masakrů), kdežto tyhle jsou SAMOZVANÝ módní guru, ikony, znaj to nejlíp! To se ti snažim říct, chápeš?

Co k tomu na závěr dodat?

Jejich tempo je kritické, jejich revírem jsou diskuze, jejich nepřátelé jsou pěkný outfity, jejich úkolem je všechny outfity zhanobit! Krůty z Módního pekla!


95 komentářů:

  1. Pěkný. Je fakt, že jenom proto, že tam holce nekoukaj všude kosti, tak už má automaticky 100 záporřnejch hlasů navíc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. To mi na nich vadí asi ze všeho nejvíc :-)

      Vymazat
  2. Dost dobrej clanek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych to zas až tak černě neviděla. Taky mám profil na módním pekle a občas přidám nějaký ten outfit, takže kritiky jsem slyšela opravdu hodně. Ale kritika nás přece posouvá dál, ne?
    Myslím, že nikdo nemůže vystavit svůj outfit (nebo cokoli jiného) s tím, že se bude líbit všem. Takže s kritikou samozřejmě musí každý počítat. I když se týká jen detailů. Někdy právě ty detaily jsou to, co kazí celý dojem. Takže myslím stojí za to, pokusit se pochopit názory ostatních. I když máme každý ten svůj.
    Ale musím uznat, že by mě taky občas zajímalo, jak vypadají/oblékají se lidé, co vše kritizují. Chtěla bych vidět, jak to má vypadat správně podle nich.

    OdpovědětVymazat
  4. Héj seš dobrá, srandovní a tak, ale jak se znám tak brzo zapomenu adresu tvého blogu, takže si pls založ bloglovin ať o ty tvoje sranda postřehy nepřijdu ;) nebo jestli už ho máš pošli odkaz budu sledovat ;) čáááu

    mylittleriot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.bloglovin.com/fikenz - tady to máš! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale, že úplný súhlas! komentáre už na MP väčšinou ani nečítam, len keď ma v pozitívnom zmysle zaujme nejaký model a vidím, že má veľa červených ramienok - aby som pochopila, že čo je na tom take strašne zlé :) Už som si aj párkrát všimla, že outfit mal pomerne veľa červených ramienok a žiadny či možno 1 negatívny koment...

    OdpovědětVymazat
  7. úderný a pravdivý a souhlasím s tím, co jsi napsala... na druhou stranu, když jdu s fotkou do inspirace, tak by bylo fajn kdybych inspirovala a to i s "neideální" postavou... jen nevím proč zdůrazňovat negativa postavy - taky si nemyslím, že pro silnější nohy je nutná dlouhá sukně, ale co se třeba vykašlat na baleríny, když mám krátký silnější nohy??? co je blbýho na vyšších podpatcích, fakt existujou boty, které jsou i s podpatky 5+ cm pohodlný! Jsem taky podobná postava, ale proč zdůrazňovat nedostatky mi není jasný?... nepřispívám do diskuzí, na peklo chodím pro inspiraci a to i tu negativní.. nic proti tvému stylu, jen by to chtělo zamyslet se nad "detaily".-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle - upřímně jsem netušila, že ten poslední outfit až tak zdůrazňuje moje nedostatky - teď už to vidim taky, po tom, co na to ženský poukázaly - a dobrý, beru to, v lecčems mají pravdu! Bohužel, mám jeden problém - s podpatky - nemůžu je nosit, před dvěma lety jsem si zlomila nohu v nártu - tu delší kostičku, co spojuje hlezno s malíčkem - je to opěrná kost a na podpatkách (i sebemenších) díky tomu trpím, protože na této a té protější krajní kosti stojím(e), noha se podle toho modeluje a je to hodně bolestivé. Proto nosím placaté boty - protože vysoké nesmím nosit (mám to zatrženo přímo od doktora) - a to bych je ráda někdy nosila, před tím úrazem jsem je taky nosila. Takže - jakožto osoba se silnějšíma a kratšíma nohama - bych je měla občas obout, ale vážně to nejde. Snesu jediné boty na podpatku - ty mám už dlouho ozkoušené - ale nehodí se ke všemu - jsou vínově červené - a vydržím a nich maximálně dvě hodiny, déle to nikdy nešlo.
      Snažím se nedostatky maskovat, jak ale vidím, ne vždy se to zadaří :-)

      Vymazat
  8. A jak se tam hned pár potrefených kunhůt ozvalo, co? :D Sranda. S článkem souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  9. Děvče nešťastný. Mládí tě omlouvá.
    PS. Ada nemá vzdělání v oboru, vystudovala speciální pedagogiku a živí se jako překladatelka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem nešťastná, jsem naopak velice šťastná! :-) Děkuji Vám za opravu - jednou (už je to déle) mi bylo řečeno (už nevím kým), že Ada je v tomto oboru vzdělaná. No, aspoň jsem si zase rozšířila obzory a příště už to rozhodně nenapíšu špatně :-)

      Vymazat
  10. Tvoje outfity na mp se mi líbily, ramínkuju, ale nekomentuju. Dokonce i ten poslední, co sklidil nejvíc kritiky. Ale tahle masáž ukřivděného ega, to je teda věc. Co takhle trochu sebereflexe, zkusit míň vinit ostatní z vlastního neúspěchu a začít u sebe? Tam bude podle mě ten zakopaný pes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemasíruju si ukřivděné ego - poukazuji na hloupou kritiku u jiných - kritice mé jsem se nevěnovala - jen u kritiky cizí mohu být objektivní, kdežto u kritiky mé (samozřejmě) obejktivní být nedokážu - a kdo ano? :-) Kritika má na MP mi nevadí - zjistím, co je špatné, jsem například upozorněna na špatné detaily, kterých bych si sama snad ani nevšimla, vadí mi pouze poznámky, u kterých lze jasně zpozorovat pouhou jízlivost, snahu si trochu "přihřát polívčičku". Zatím se učím oddělovat toto zrno od plev - o tom však můj článek není - nebo Vy jste třeba zpozorovala, že by mi někdo vytkl například nehodící se vlasy k outfitu (příklad z mého článku)? Se sebereflexí problém nemám, mám problém s oněmi krůtami, které kritizují kategoricky a jen z principu :-)

      Vymazat
    2. Ta poslední věta právě bohužel ukazuje, že ten problém se sebereflexí je velký:( na tvém místě bych jen postoval fotky a radši nic nepsal, než se ti to v hlavě trochu 'usadí' a zlepší se tvůj postoj ke kritice.
      A tím, že budeš pořád opakovat, že článek nevznikl kvůli kritice tvojí osoby, realitu nezměníš, stejně ti to nejspíš nikdo nevěří, tak nemá smysl si to namlouvat. Párkrát si po sobě ten svůj článek přečti a musí ti dojít, proč to není k uvěření.
      Jinak ten poslední outfit na mp s kytičkovanýma botama se mi zase hrozně líbí (a dokonce o to víc, že pod ním nenadáváš těm upřímnějším do krůt).

      Ty nadávky do krůt jsou trapné hlavně proto, že se tak v diskuzi pod outfity chová jen pár žen, ale sledovanost mp je velká, tudíž se jedná o velmi malé procento žen. A ty to ve svém článku prezentuješ tak, jako by jich byla většina. Když se chová někdo jako krůta, zkus být adresná, vyřiď si to s konkrétními osobami (klidně stejnou formou, napiš si to na blog). Pokud to napíšeš takhle, je to fakt jen plivání jedovatých slin kvůli ublíženému egu.

      Vymazat
    3. Zřejmě Vám, ani nikomu dalšímu nevysvětím, že tento článek opravdu není o mé ublíženosti a podobně - a nenamlouvám si to! Samozřejmě, mrzí mne, že mé outfity se nesetkaly s příliš velkým přijetím, ale to s tímto článkem nemá co dělat. Adresná nebudu - není to fér a mám pocit, že to ani není adekvátní. Vyřizovat si nebudu nic s nikým - nemám zapotřebí nikoho vyloženě urážet - a tento článek měl být obecným "výkřikem ven" a ne útočením na konkrétní osobu.
      Mimochodem - poslední věta parafrázuje úvodní znělku seriálu Kobra 11, ne ublíženou blogerku! :-)

      Vymazat
    4. Myslím poslední větu v příspěvku, na který reaguju, ne v článku.
      Nevysvětlíš, přečti si to po sobě (nejlepší máš přečíst to aspoň s týdenním odstupem).

      Vymazat
    5. Za článkem si stojím, stát si za ním budu i za rok (třeba). V té poslední větě píšu, že se sebereflexí problém nemám, a to opravdu nemám, vždycky mi bylo vtloukáno do hlavy: "A co když, Terezko, mají pravdu? Začni nejdřív u svých chyb." Tedy u nich začínám. A co má se sebereflexí dělat to, že mi vadí kritika z principu? :-) Tím myslím tu kritiku, že třeba slečna má kabelku Louis Vuitton, a to byl očividně problém - viz níže v komentářích u tohoto příspěvku.

      Vymazat
    6. Jak poznáš, že se jedná o kritiku z principu?
      Kdybys začínala u sebe, nenadáváš neznámým lidem do krůt, to je prostě chování malého namyšleného fracka.
      Abys to nepochopila špatně, já ti fandím:-). A nerad vidím, když se takhle ztrapňuješ a chováš jak malý fakan, taková hezká holka.

      Vymazat
    7. Proste inteligentni clovek se dokaze branit i bez neadresnych inzultaci ;-)

      Vymazat
    8. Ten prispevek o LV jsem taky komentoval.

      Vymazat
    9. Podle mě to kritika z principu je, protože (například) kritizují kabelku od LV, jen proto, že je to kabelka od LV - konstruktivní kritikou to nezavání už vůbec.

      Vymazat
    10. Kritika z principu znamená, že někdo kritizuje proto aby kritizoval, ne proto že nesnáší LV.

      Vymazat
    11. No ano, samozřejmě. :-) LV byl příklad :-)

      Vymazat
    12. Co se té konstruktivní kritiky týče, tak nic takového není v pravidlech serveru, dokonce lze dát jen ramínko. To je princip té rubriky, prostě líbí/nelíbí. Pláčeš na špatném hrobě, ten server má prostě nějaké zvyklosti nastavené už majitelem. U toho by sis měla stěžovat.
      Taky nechápu, co nechápeš na tom, že se na mp nesetkává puberťácká móda s nadšením, když cílovou skupinou toho serveru jsou ženy úplně jiných věkových kategorií. Schválně si vygůgli věk zakladatelky, ten by ti mohl napovědět, na jakou věkovou skupinu je web co nejvíc cílený a co má a nemá cenu na pekle prezentovat.
      Prostě peklo má sloužit k pobavení větší masy lidí, není to místo, kde se budou lidi scházet proto, aby tě zahrnuli konstruktivní kritikou, od toho máš snad svůj blog.
      Chce to trochu pokory a bude lépe:-)

      Vymazat
    13. Ale ten přìklad byl úplně mimo :-D právě asi jako ten článek.

      Vymazat
    14. Já ti dal zatím 4 zelená ramínka, nepojal jsem to nijak konstruktivně, prostě jsem se obyčejně rozhodl, zda se mi to líbí či ne. Ale to ti samozřejmě nijak nevadí, i když je to krajně nekonstruktivní :-)

      Vymazat
    15. Samozřejmě, konstruktivní kritika není pravidlem na MP, ale když mám kritizovat, tak ať to snad má hlavu a patu, ať to není nějaká blbost, ne? Ale v pořádku, pitvejte se v nejmenších detailech, rozpitvávejte tuto diskuzi, rozmělňujte ji do nejmenších fragmentů, hlavně abyste si pokaždé něco našel/našla, čím mne můžete dále zpražit, ale věřte, já musím mít vždycky poslední slovo, určitě si vždy najdu způsob, jak vám odpovědět.
      Nevím o tom, že bych nechápala, proč se puberťácká móda nesetkává s pochopením u starší skupiny, ale osobně si myslím, že vyloženě puberťácký styl (oblečení, ne psaní) nenosím.
      Nejvíce se náš názor snad rozchází v tom, že MP slouží pro pobavení - nad módou typu "podprsenka ven" se má čtenář určitě pobavit, to je ale dle mého celé. Naopak, diskuze u fotek outfitů je dle mého místo hlavně ke kritice - ať už konstruktivní, nebo ne - či ke chvále nebo vypíchnutí toho dobrého.
      Pokorná jsem, nemějte starost. To ale vůbec nemůžete vědět, zda jsem či ne, ale to proto, že se vůbec neznáme (nebo jste někdo z mého okolí?). Ale ano, nejsnazší je soudit člověka podle toho, co napsal a podobně, nač se přesvědčit o tom, že ten člověk může být jiný, že?

      Vymazat
    16. Ramínka neřeším, zde se věnuji nekonstruktivním komentářům v diskuzích, o mých zelených či červených ramínkách se nebavím. Ale samozřejmě mě těší zelená ramínka, o to více ale červená (ne, nepopletla jsem si barvy! :-) ). A navíc ramínka vypovídají právě ono "líbí/nelíbí" - každý má jiný vkus, že? Ale hloupá, zcestná a nepřiměřená kritika je o něčem jiném.

      Vymazat
    17. Soudím jen to, jak se prezentujete na internetu, ne v soukromí, ale to je snad jasné, ne?
      Já se s tebou snažím diskutovat a naprosto konstruktivně kritizuju tvůj článek, kritizuji konkrétní výroky, ne dojmy. Ty to hned označíš za šťourání a vyhrožuješ posledními slovy (omg :-D). Chápu, že je ti asi 15, zmítáš se v hormonálním chaosu a asi hlavně kvůli tomu si pořád tak odporuješ, ale prostě je to i tak chvìlema k popukání.
      Myslím, že jsem ti dal hezký příklad, proč se bude málokdo otravovat s nějakou konstruktivní kritikou.

      Těmi pubertálními modely jsem myslel kulicha swag, kterého nemůžou pochopit ty čtyřicítky, tím začínal tvůj článek.
      Vidím, že tu fakt ztrácím čas, takže se měj krásně, zkus víc fotit a míň psát, a těším se na to 'poslední slovo', kterým tohle vlákno ukončíš :-D :-D :-D (omfg :-D)

      Vymazat
    18. Omfg, má poslední slova nebyla brána jako výhružka, jen prostě vím, že taková jsem (občas si je ale nechám pro sebe - v nějakých situacích, kdy prostě nejsem "pánem"). Zde si ale dovolím poslední slovo mít:

      Je mi 20.

      Vymazat
  11. Neustále se oháníte krůtami,ale je to takové plkání o ničem.Buďte adresná,jmenujte,citujte.Takové to někdo řekl,že se nehodí vlasy k outfitu je o ničem a opravdu z toho čiší jen a jen touha po pomstě.Btw-směšné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směšné by bylo přímo jmenovat nebo citovat konkrétní osoby, což si myslím, by bylo hodně nemístné - nehodlám na nikoho útočit takto přímo - to se mi už úplně nelíbí a z toho by opravdu zaváněla jen a jen touha po pomstě, jak píšete. Jsem ochotná pouze blíže adresovat - například kritika u outfitů uživatelky Anna Helénova - víc už ani ťuk! :-)

      Vymazat
    2. Dovolím si nesouhlasit, jako trapná pomsta a jedovaté uplivnutí to působí v této neadresné formě. Postav se k tomu čelem, sama jsi psala, že jsou uživatelky MP anonymní, takže se stejně postavíš jen anonymním nickům = není se čeho bát.

      Vymazat
    3. Možná bych se postavila anonymním nickům, ale ta smršť, co by se na mě svalila ze strany jak anonymů, tak i ostatních už by byla o něco hmatatelnější :-D

      Vymazat
    4. Jasně, zatímco takhle můžeš bezdůvodně urazit stovky lidí a ani nebudeš muset za svoje slova nést následky. Super charakter :-)

      Vymazat
    5. Ano urazila jsem stovky, ba i tisíce lidí! Ach jo. V článku píšu, že ne všechny jsou takové.
      A vy máte super charakter, anonyme?

      Vymazat
    6. Já bych se k tomu čelem postavil. Na svůj charakter si nestěžuju, díky za optání;-)

      Vymazat
    7. Já si na svůj charakter taky nestěžuju, naopak, stežují si na něj jen krůty a jim podobní/é. :-)
      Já se k tomu stavím čelem - jen nejsem svi*ě, abych vypisovala ony "hříšné" krůty.

      Vymazat
    8. Výmluvy:-)

      Vymazat
    9. To totiž nejsou výmluvy, to tkví v mých jistých zásadách.

      Vymazat
  12. No,když mysĺíte.Mně to tak nepřipadá..A docela nad vámi přemýšlím,nejsem žádný psycholog,ale nezdá se mi,že kdyby vy jste na MP dostala záplavu zelených,že tento článek,který podle mne urážlivý je-vždyť jaký je rozdíl třeba mezi tím,kdybyste ho nazvala krávy na MP-napíšete.Je to samozřejmě váš blog,můžete si psát co chcete,ale mám dojem,že vás nikdo na pekle neurazil,jen hodnotil váš outfit,který opravdu nebyl moc dobrý.A o to tam jde,ne?

    OdpovědětVymazat
  13. Ale já se nezabývám tím, že mě někdo předtím urazil, nebo že hodnotili, potažmo hodnotily špatně můj outfit! Prosím, už to pochopte, děkuji. A krůty myslím opravdu jako krůty, není to žádná slušná náhražka krav :-) A tento článek jsem měla v hlavě ještě dřív, než vůbec vznikl tento blog a ještě dříve, než jsem dala nějakou svoji fotku na MP! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kritika člověka posouvá dál. Ano. Ale od lidí, kteří danému tématu rozumí, mají o něm dostatečné informace a umí napsat kritiku konstruktivní...
    Terko, dobře jsi to napsala, naprosto s tebou souhlasím, jen už nemám zapotřebí se tolik rozčilovat. Přesto mě tu nekterý komentáře značně namíchly :) Taky jsem nedávno psala o něčem podobném.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, naprosto s tebou souhlasím :-) Já jsem v tom nová, možná právě proto si z toho ještě pořád něco dělam, ještě mi bude asi trvat, než se tomu vyloženě zasměju, a to dobrý si vezmu k srdci :-) Některý komentáře jsou tu super, to jsou obzvlášť perly! :-D

      Vymazat
  15. Tak náhodou s tímto článkem souhlasím. Nedávno jsem také na MP přispívala se svojí fotkou do inpirace a byla to hrůza. Ty ženské mě strhaly jen kvůli tomu, že jsem měla k outfitu kabelku od LV. Objevily se tam narážky na to, že tyto kabelky jsou hnus a neměly by se nosit. No, takže fotku i včetně mého ID jsem na MP nechala smazat a už více se tam do ničeho zapojovat nebudu. Nenechám se urážet jen kvůli tomu, že někomu vadí kabelka od Vuittona..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jo, na to tam jsou vysazený, obzvlášť, pokud je to "fejk" - ale jak můžou vědět, že dotyčná vlastní takový kousek? A myslim, že je hlavně štve, že si jí samy nemůžou dovolit. Kabelky LV jsou některé velice hezké a pokud k outfitu sedí, není co řešit. :-)

      Vymazat
  16. S tímhle ale naprosto souhlasím. Je to vlastně důvod, proč jsem na mp ani na blogu nikdy žádnou fotku nepublikoval, musel bych si před focením sundavat hodinky, kabát, brýle, tašku, abych nepobuřoval a nemusel odpovídat na přihlouplé dotazy, zda to nejsou fejky. Ale nemyslím si, že je to problém lidí na tom serveru, ale lidí v ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, celkově tohle "čecháčství" je blbý. A na MP se to odráží se vším všudy.

      Vymazat
  17. Mě to peklo taky často štve...Kdybys tam ale byla dýl a opravdu se snažila pochopit místní dynamiku, tak si jistě všimneš, že ty hnusný komentáře pocházej od stále stejný skupiny jedubab a není to nejaká celopeklová realita. Ramínka a komentáře se dost často rozcházejí, protože lidi spíš napíšou kritiku (ať už hnusnou nebo konstruktivní), než pochvalu. Tohle je prostě na internetu normální, že se ti všude vyrojej neuvěřitelně protivný a hnusný lidi, trochu nechápu ten údiv.
    Nemám ráda tenhle názor, co se vždycky jednou za čas objeví v nějaké diskuzi na MP a co píšeš ty - "...Myš z kanclu asi nebude nosit swaggerskej kulich, prostříhaný legíny a podobně a naopak..." Pro tebe jsou prostě automaticky všechny komentátorky, co se ti nezdaj, šedý myši, padesátiletý báby, nebo nějaký usedlý paničky. Jenže jak tak pozoruju peklo už pár let vím, že je věkově i v jinejch ohledech hodně rozmanitý a plno lidí tam ví, o čem mluví, pokud jde o módu.
    Nesnažim se tě ani v nejmenším urazit, ale abych byla upřímná, tak mi přijde, že se moc oblékat neumíš a o stylu nemáš ani šajnu a proto nekterý komentáře nepobíráš (rozhodně nemám na mysli ty sarkasticko-hnusno-zesměšňující).
    No abych to shrnula, tak mám dojem, žes to všechno nějak moc šmahem odsoudila. V něčem máš určitě pravdu a v něčem si trošku mimo. Takže sorry za tenhle výlev na tvym blogu, ale měla jsem chuť se vyjádřit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šedou myš z kanclu jsem uvedla jako příklad, určitě si nemyslím, že všechny jsou stejné a takové, jaké jsi je popsala ty :-) Také si všímám, že ty jízlivé komentáře pocházejí od jisté skupiny, některé se dokonce opakují - proto má obecnost a "na nikoho neútočnost" může znít tak, že všechny jsou takové, ale to určitě ne. A ani se je do jednoho pytle naházet nesnažím, na začátku článku jsem to napsala :-) A aspoň o stylu (o svém oblékání nevím - sama nechci soudit) něco vím, ten mám trochu najetej, ať už z časopisů nebo z netu, ale i z letních škol designu - zrovna minulý rok jsem byla na plzeňském Art Campu, kde jsem se přímo věnovala fashion designu :-)

      Vymazat
    2. Ok, díky za odpověď, hodně štěstí s psaním blogu :)

      Vymazat
  18. Myslím,že si tu lžete do kapsy.Prostě vám to oblečení nesluší,vy to špatně snášíte a v tom je celej problém.Vždyť se podívejte třebe na outfit Klaraspoint-je krásná ,značkové oblečení,sluší jí to-a jak reagují ty závistivé zapšchlé krůty?101 zelených a samá chvála.Nějak vám to nezapadá do těch vašich úvah.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No samozřejmě, u krásných holek, ještě lépe hubených je to něco jiného, tam se ta chvála jen sype, jsou-li ta děvčata dobře oblečená, je ta chvála i oprávněná. Ty moje úvahy se zabývají obecně těmi na Pekle, ne jedním outfitem Klaspoint, ale to Vám asi nevysvětlím.

      Vymazat
    2. Navíc, vy poukazujete na jeden outfit, ale tak, jak je to u něj, to rozhodně všude na Pekle není :-)

      Vymazat
  19. Nikdy jsem na MP nedala zadnou fotku. Ale citim z toho to, co ty. Radeji jsem tam prestala chodit... Hrozne mi to lezlo na nervy... Ti lidi tam mi z vekke casti pripadali uplne mimo realitu :) myslim tim neschopnost prijmout, ze realni lidi nejsou jen s dokonalou postavou a s milionem casu na nakupovani a reseni jen a pouze vzhledu. Tvuj clanek se mi proto hodne libi :) vlastne celkove fajne pises :) letim si te pridat do seznamu cetby :)) snad se tomu tak rika:)

    Ps: hrozne se mi libi tve kvetinkovane boty, pripominaji mi siene martensky:))))

    OdpovědětVymazat
  20. Tak já tam pravidelně diskutuju, poněvadž mi tamní názory připadají inspirativnější a příčetnější, než celý český fashionbloggerský rybníček dohromady. Ty holky (slečny, paní) tomu povětšinou rozumí, poznají kvalitní materiály i sedící střihy. Je snad každého svobodná volba, jestli se do inspirace pošle nebo nepošle. Pokud to nesneseš, fotku tam nedávej. Jdeš s kůží na trh, sama a dobrovolně. Ublížený pláč, že oni zlí anonymové mě zkritizovali, protože mi závidí Vuittonku... Na Pekle se taky nenosí sluníčkové tleskání každému, kdo nosí i něco jiného, než černou. Je-li co vytknout, vytkne se to. Klidně i detail. Laťka je prostě hodně vysoko, řekla bych. Opravdu výraznou pochvalu sklidí opravdu výrazně dobře oblečení lidé. A však to je v pořádku, proč se spokojit s průměrem a nadšeně jásat jen proto, že můžu dotyčného srovnat s většinou na ulici, která nosí džíny a tričko. Když ho můžu poměřovat s těmi nejlepšími z nejlepších a tím ho posunout. Pochvala potěší, kritika nakopne. Na Peklo se chodí za poučením o tom, co na jakou příležitost, co se ke komu hodí i nehodí (byť by to byl detail) jak si nekupovat šunty, neb je to prostě vidět, že je to šunt. Ne za masáží ega, jak mi to ale slušánkuje. Proto se tam řeší detaily, proto se tam kritizuje. Nekritizuje zle, kritizuje konstruktivně tak, aby z toho vyšel rozumný závěr, co zlepšit. Nevšimla jsem si, že by se jedovatost objevila jinde, než u naprosto tristně oblečených a zcela lhostejných jedinců, kterým lezou o tři čísla menší podprsenky. Ale je-li něčeho takového někdo schopen, už si snad ani diplomatickou vlídnost nezaslouží. A nemyslím, že je to věkem, věk přispívajících se tam zohledňuje. Patnáctiletou slečnu nikdo do sukně a podpatků navlékat nebude, když předvede barevné kalhoty. Stejně tak prvky subkulturní módy se tam docela úspěšně etablovaly, aniž by někdo volal, že okovaný náramky se hodí jen na metaláky. No, ale možná zbytečnost tohohle ubrečeného článku pochopíš časem sama taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No. Určitě se tam nechodí pro masáž ega, jak mi to slušánkuje.

      Zřejmě se tam totiž chodí pro masáž ega na někom, kdo si to nezaslouží.

      Vymazat
    2. Samozřejmě ale nesedí na všechny případy!!!

      Vymazat
  21. Tak tady v diskusi čtu, že se ti nelíbí např. komentáře pod outfity Anny Helénovy. A na MP pod svým posledním outfitem, nadšeně přitakáváš 'krůtě' a komentáři, co se do ní dost drsně obouvá. Mám na mysli id corrigan. Stačí že tě chválí. Myslím, že z toho je jasný, jaká byla tvoje reálná motivace k tomuhle článku, potřebovala sis pohonit ego, ať tu tvrdíš cokoliv.
    Nebo můžeš to nějak vysvětlit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Corrigan: Kdyby si tohle oblékla Kateřina Churavá alias Anna Helénova, tak byste jí vychválily a neříkejte, že ne. Ta faleš tady je neskutečná. Tuším, že tahle slečna je o pár kilo lehčí než Kateřina/Anna, ale u tý se vám její nohy líbí (tlustý nohy, podotýkám) a hystericky jásáte nad jejíma krátkejma sukýnkama a poloprůhlednejma barevnejma punčocháčema. A čím víc barev, vzorů a tvarů splácá, tím líp pro místní odbornice. Chocholoušek hadr. :-D Fiškenzí je oblečená pohodově, mladě, barevně vkusně a tvarům postavy přiměřeně. Vtipnej detail jsou boty. Prostě vypadá normálně. A krátký nohy má na fotce proto, že je focená z podhledu a to by měl krátký nohy každej... ... ...

      corrigan takhle vystupuje pod kazdym outfitem Anny Helenovy, resp. tohle je na jeji zvyk jeste velmi slusne vyjadreni.

      Tohle je tvoje odpoved : Corrigan, děkuji Vám, že jste se mě zastala a takhle se tu za mě bijete :-D Jo, ty ženský tady mají pravdu, že mam krátký nohy, ale je to tim, že je to focený z blbýho úhlu – jak už jsem zmiňovala, ale doma jsem to fakt ještě kontrolovala, jestli mi to nedělá krátký nohy, a ejhle, ono ne – a pak sem plácnu fotku, která mi ty nohy zkrátí! Dala bych si facku :-D ... ... ...

      Celkem hnus, musim rict.

      Vymazat
    2. Samozřejmě Vám to vysvětlím :-) Já reaguji na Corrigan, která se mne zastala :-) Vy byste tomu, kdo se Vás zastane, nepoděkovala? :-) Já určitě ano, jak vidíte, nepočítám automaticky s tím, že se mne každý zastane! A v tom mém příspěvku, ve kterém jsem jí děkovala, že se mne zastala, ale Anně Helénové jsem se vůbec nevěnovala, o té jsem neřekla ani slovo.
      Jestli mi její modely připadají vkusné či ne, to v mém článku neřeším, ale co mi určitě vadí, jsou někdy nemístné kritiky její osoby - a navíc, uvedla jsem Annu pouze jako příklad - že se Vy chytnete jediného profilu, který uvedu, to už není má chyba.
      Takže ano, sice reaguji na Corrigan, ale nereaguji na její názor na A.H., nýbrž jí děkuji, že se mne zastala - zrovna na MP, kde mě momentálně každá druhá nemá ráda, mám-li to slušněji vyjádřit :-)
      Stačí Vám to jako mé vysvětlení? :-)

      Vymazat
  22. To není přece žádné vysvětlení, to je jen hrozné plácání, které nedává smysl.
    Čeho jsem se měl chytnout, když ne jediného případu, který jsi uvedla?:-D to je znad vtip, ne?

    OdpovědětVymazat
  23. Ne, to snad není vtip. Není to plácání, které nedává smysl, to jen vy to nejspíš kategoricky odmítáte chápat.
    Ale když tomu tak rozumíte, zajisté víte, že nejen u A.H. se krůty projevují - stačí se na MP porozhlédnout.
    A co vůbec se tady rozepisuju? Vaše "Můžeš to nějak vysvětlit?" je dost...jak to napsat slušně? Hm,trapné. Nemusím se Vám zodpovídat - zvlášť ne na MÉM blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ne, není to tím, že bych nevěděla, jak se z toho vymotat. Jen toho mám už plné zuby.

      Vymazat
  24. No jo, začala jsi si vést veřejně blog a nečekala jsi, že to bude někdo číst pozorně. Ono to nefunguje tak, že může člověk 'beztrestně' plácat, co se mu zlíbí. Je tu svoboda slova, takže na to plácání mají lidi právo reagovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slušně formulovaná otázka ti přinde trapná, konstruktivní kritiku tu v diskuzi označuješ za šťourání, veřejně děkuješ jedné krůtě za příspěvek, ve kterém se do tyčná naváží do tlustých noh Anny Helénovy.... to skoro vypadá, že do diskuze píše úplně jiný člověk, než je autor článku. Věk 20 let mě upřímně vyděsil a myslím, že se hodně rozchází s tvým věkem mentálním.

      Vymazat
    2. Opravdu mi nepripada normalni dekovat za pochvalu typu "Anna Helenova se oblika strasne, ma tlusty nohy a nema vkus, ty se oblikas pohodove", kdyz jsi zrovna o tomhle napsala clanek, to neni slusnost, to je hnusny pokrytectvi. Treba ti to jednou dojde...

      Vymazat
    3. Takhle - já už mam plné zuby toho, jak se ve mně po vydání "Krůt" každý šťourá, pídí se po každé nesrovnalosti - a teď aby se z toho člověk pokaždé vykecával? Přesněji řečeno - po asi třicáté vykecával? Už mě nebaví se pořád obhajovat - ať mě ti lidé nesnášejí - třeba - ale už se opravdu nehodlám zpovídat ze všeho, co jim na mně či mém článku nesedí.
      Jinak - jako pokrytec si nepřipadám - opravdu jsem jen slušně poděkovala/reagovala - na to, co bylo adresováno mně, zbytek jsem nekomentovala a myslela jsem si své.

      Vymazat
    4. S tím se ale jako autorka blogu musíš smířit. Napsala jsi inzultační článek a teď se divíš, že na to lidi reagují.
      Deal with it.

      Vymazat
    5. Teď bys mohla napsat třeba rozčilený článek o tom, jak lidi nechápou tvůj rozčilený článek o mp. A pak se vztekat, že na to někdo reaguje.
      Poradím ti, založ si na disku adresář deníček a ukládej si články tam, místo webu. Nikdo ti to pak nebude číst ani na to nepatřičně reagovat.

      Vymazat
    6. Ale hezky jsi s tou corrigan ukázala, jak moc jsou tvoje názory konzistentní. Pochvala, jejíž nosná část tkví ve srovnání s AH, se přece nedá rozdělit na tvojí část a další části.

      Vymazat
    7. Nebojte, už se s tim začínam smiřovat, ale přiznávám, že tolik reakcí (a hlavně těch, které budou chytat za každé slovo) jsem prostě nečekala.
      Jedna část od Corrigan byla věnována čistě mně, na tu jsem reagovala - tak to vidím já. Vy to vidíte jinak - v pořádku, názory lidí se rozcházejí. :-)

      Vymazat
    8. Ještě si dovolím dodat jednu maličkost. Speciálně pro Vás a Vám podobné, kteří mne nabádají k dalšímu zhrzenému článku, připravuji Krůty 2.0, jen to ještě potrvá, sháním ty nejlepší podklady, abych vypracovala článek, který nebude možné provrtat skrz - samozřejmě se někteří najdou, aby to zkusili. Ale já si chci být jistá v kramflecích, jak to jen půjde :-)

      Vymazat
    9. Moc se těším, pokud to bude napsané férově, určitě tě svými rýpavými komenty otravovat nebudu :-) Jsem rád, že jsi se nad tím zamyslela a těším se na článek.

      Vymazat
    10. A já se těším na Vaši (nejenom) reakci! :-)

      Vymazat
  25. Fiškenzí fiškenzí,nějak jste se nám tu na vlastním blogu ztrapnila.Tak prostě uznejte,že na to nemáte a pac a pusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že na to mám - teprve začínám - a ze začátku to nikdy není absolutní vrchol, takže to nejlepší ještě, doufám, předvedu. Raději tedy budu ve Vašich očích trapná, zatímco ve svých budu šťastná, že jsem si splnila jeden ze svých snů.
      Vy jste se také docela ztrapnil/a - v mých očích - Vaším "krasopisem" (chápejte gramatikou, potažmo interpunkcí). Pac a pusu.

      Vymazat
    2. Chybějící mezery před interpunkčními znaky nejsou chyba gramatická, ale typografická. Proboha to musí být každá věc, co napíšeš, kravina?

      Vymazat
    3. Ach ano, čekala jsem, kdo si toho všimne první, protože někteří mě se sem chodí vážně už jen opravovat, aby si trochu "přihřáli polívčičku". Samozřejmě vím, že tato chyba není chybou gramatickou. :-)
      Víte, stala se tady z toho taková moje soukromá sranda. A nejvíce se bavím právě nad těmi hnidopichy (tedy nad podobnými Vám). Já na oplátku hnidopišsky popíchnu Vás :-)
      Za "proboha" ve Vaší větě se píše čárka. A dotyčný/á nemá ve svém příspěvku jen chyby typografické, alébrž i chybu v kapitalizaci - a ta součástí typografie není. :-)

      Vymazat
  26. Když nevíš, jak odpovědět, začneš šermovat gramatikou a ještě blbě. A kdo si tady přihřívá polívčičku:-D
    Taky se dobře bavím, jinak bych tu nediskutoval. Nejvíc mě baví jak si myslíš, že pozorné přečtení článku=hledání chyb. Ne každý čte texty ob řádek.

    OdpovědětVymazat
  27. Vím, jak odpovědět, ale už mě nebaví se dohadovat, obhajovat, vymlouvat, bránit a podobně. Proto už se tím nezabývám. Gramatikou nešermuji, jen fakt nemám ráda, když je něco gramaticky (pravopisně, typograficky a podobně) špatně - i v případě, že to napíšu špatně já, to bych si dala facku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě Vám, milá Terezko, doporučuji zábavu na večer - článek zkopírovat, vložit do Wordu a pobavit se nad kontrolou gramatiky. To si dáte facek, ach jéje, to si dáte facek. Přeji příjemný zbytek večera.

      Kája

      Vymazat
    2. Kájo, Vámi doporučené jsem udělala - text jsem zkopírovala do Wordu - nedalo mi to. :-D Opravil mne pouze ve slangových výrazech typu "ohromnej", "blbym", "vytříbenej" a podobně - gramatické chyby jsme (já a můj kámoš Word) hledali, ale nenašli - kdy je vidíte Vy? Vážně mě to zajímá! :-)

      Vymazat
  28. Žasnu.. mluvíš o neútočnosti, konstruktivnosti, říkáš že Adu miluješ.. Četla jsi někdy její články z doby, než ten podnik prodala?
    Rozhodně se totiž neprosadil konstruktivní kritikou, ale tím, že Ada je prostě docela mrcha , která na začátku svojí kariéry ani nerozmazávala lidem hlavy. Někdy je vtipná někdy ne, ale to není podstatný, podstatný je, že se peklo stalo quilty pleasure pro hrozně moc lidí, co tam začali pravidelně chodit. (Přitom Ada nemá ani styl, ani není milá na lidi co ji čtou a ve většině případů se vážně nesnaží být kdekoliv konstruktivní.)

    Čtenářská základna se rozrostla, někdo to koupil.. a najednou je tu snaha udělat to celý tak trochu lidštěji, nikdo už se neposmívá cizím lidem z ulice na hlavní stránce, ale ten podtón už v samotným názvu i čtenářská základna tam pořád je.
    Co k tomu dodat? Že snad jen blázen by se vydal za konstruktivní kritikou na web, který se zrodil z toho, že je příjemný číst posměch na cizí adresu. (A kdo to občas neudělá?)

    K tomu proč zveřejňovat fotky (tam nebo kdekoliv jinde).. já tam vidím obecně jen dvě hlavní motivace, který jsou namixovaný v nějakým poměru: 1. chci poradit 2. jsem exhibicionista a chci pochválit. Ani na jedný není nic špatnýho, ale ani u jedný nevidím nejmenší důvod proč přidat svoji fotku právě na módní peklo.
    Jediný pozitivum, který bych tam viděla v přidávání fotek sebe sama je, že z toho můžeš mít hodně různorodej vzorek obyvatelstva všeho věku , gramotnosti i majetnosti.
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adu mám ráda právě pro její vtip a některý obraty, rozhodně nikde nepíšu (a ani si to nemyslim), že by byla milá (leckdy fakt není), to se od ní snad ani nečeká.

      Konstruktivní kritiku od ní neočekávám, ale pokud se nemýlim, Ada nepíše veškeré komentáře v diskuzích, které jsou občas naprosto bezpředmětné, potažmo nekonstruktivní. :-)

      Svoje fotky jsem na MP dala proto, že jsem chtěla zjistit, co můžu vylepšit, nebo co už mám "v merku", ale pokud se pod fotkou mého outfitu objeví zcestné názory typu "mně se to nelíbí" a podobně - k čemu to je? Kdyby aspoň napsaly, proč se jim to nelíbí, hned by byl člověk moudřejší a o to méně rozčarován. :-) To je smyslem mého článku, na to se snažím poukázat.

      Vymazat
    2. Já chápu, co se v článku snažíš říct a máš v některých věcech pravdu. Jenže se mýlíš v té nejzásadnější a to je ta, že pláčeš na špatným hrobě (nebo spíš dáváš fotky na špatnej server.) Módní peklo je postavený na myšlence veřejnýho posměchu a řešení navrhuje jen málokdy, takže mě fascinuje, že tam někdo jde s očekáváním konstruktivní kritiky. Jaký typ lidí takovýhle myšlenka asi přitáhne? Ty co se zajímají o módu nebo maj trochu zlej smysl pro humor, kterej nedokážou vybít v běžným životě? :)
      A vážně nechápu, jak se stalo, že to v někom peklo budí opačný dojem a jde tam s očekáváním něčeho jinýho.. Na to existujou jiný servery.
      Jestli nechápeš, co tím chci říct tak je to asi marný ;).

      Vymazat
    3. Chápu, co se tim snažíte říct. :-)

      Jen prostě nechápu, že hezkou holku tam občas "jen tak ze srandy" (ne vždycky, občas je to opodstatněné) totálně ukamenujou červenýma ramínkama a stupidní nijakou kritikou a jsou na ní stejně nepříjemný, jako na týpka, co má ponožky v sandálech, kterej je dle mýho o pár úrovní níž. Chápu, že fotka onoho týpka tam je pro veřejnej posměch - ponožky v sandálech si ho i zaslouží (:-D), ale občas se strhne vlna veřejnýho posměchu nad něčim, co je "hrozný" (ale ve srovnání to působí MNOHEM líp), i když vlastně neni.

      Teď jsem to popsala teda dost ve stylu "nemam hlavu ani patu", ale doufam, že i tak to Vy (a i jiní) pochopíte. :-D Dobrý, nečekam, že na MP se všichni seběhnou jak sudičky a budou se rozplývat nad "tim krásným modýlkem" ( i když i ono rozplývání se "krůty" umí - a občas je to i oprávněné!), ale přece každýho nesejmem jen proto, že jsme na MP, ne? :-)

      No, dobrý, chápem se - to je nejdůležitější! :-)

      Vymazat